Fjala e Bukur Blog

Sofra e Ramazanit – Tetove

Sofra e Ramazanit vazhdon me misionin e saj… Edhe këtë vit si vitet e kaluara  (3 vite nen Sh.Q. Horizonti Plus) kete vit nen obrellen e shoqates humanitare “Agimi i Bamiresise” vazhdon per 5 – in...

A janë xhinët shpirtra apo trupa?

Pyetje: “A janë xhinët shpirtra apo trupa?”   Përgjigje: “Me sa duket ata janë të përbërë nga trupa dhe shpirtra. Megjithatë ata kanë mundësinë të shndërrohen. Ata kanë mundësin të depërtojnë nëpër vrima. Profeti...

Bereqeti i sadakasë

Bereqeti i sadakase… Ai ishte i ri dhe i sapo diplomuar për ekonomi dhe biznes, në një universitet shumë të famshëm . Pas diplomimit me rezultate të larta, ai kthehet në vendlindje dhe fillon...

Lidhjet Farefisnore

Respektimi i lidhjes farefisnore arrihet me veprimin e mirësisë ndaj tyre, edhe atë me çka mundet njeriu.   Imam Kurtubiu ,Allahu e mëshiroftë, thotë: “Obligohet respektimi i lidhjes farefisnore me dashuri, me këshilla mes...

MOS U DORËZO !!

MOS U DORËZO!!   Ka mundësi të biesh në gjynah pas gjynahut.   Pendohesh .. prapë biesh në gjynah .. pastaj pendohesh dhe prapë biesh në gjynah.   Derisa, mendon se më s’ka kthim....

RESPEKTIMI I PRINDËRVE

RESPEKTIMI I PRINDËRVE Falënderimet dhe Lavdërimet i takojnë vetëm Allahut të Madhëruar, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të dërguarin e Allahut, mbi familjën e tij, shokët e tij, dhe mbi të gjithë ata...

Shpirti pozitiv – revolucioner.

Proverbe Kineze: Tregohet se një perandor Kinez kishte vendosur një guri të madh (shkëmb) në rrugën kryesore, ajo njerëzve ua bllokoi rrugën plotësisht, dhe aty vendosi një roje që të vëzhgojë sjelljet e njerëzve,...

Hoxhë Enall Jakupi doktor i shkencave islame

Hoxhë Enall Jakupi doktor i shkencave islame Hoxhë Enall Jakupi nga Gostivari sot ka mbrojtur temën e doktoratës në Universitetin Islamik të Medinës. Tema e doktoratës ishte: “Bazat e Kulturës Islame dhe ndikimi i...

MIELL PER NEVOJTARET

Projekti ‘’Miell për nevojtarët’’ Pas një përvoje disa vjeçare me nevojtarët e tetovës dhe rrethineës (i disponojmë në listat tona) në veçanti  gjatë muajit të ramazanit dhe kurban bajramit e kemi vënë re se...

TË DUA… NUK ËSHTË VETËM FJALË

TË DUA… NUK ËSHTË VETËM FJALË Thotë Allahu në Kur’an: Ne nuk kemi lënë në Libër pas dore asgjë.[1] Është vërtetuar se Pejgamberi (sala Allahu alejhi ue sel-lem) thotë: Jam begatuar me dashuri ndaj...

PROJEKTI “MIELL PER NEVOJTARET”

Projekti i radhes – Buke per nevojtaret… (Me nga 600 den ne muaj nga paga yte…) Projekti “Miell per nevojtaret” ka per qellim qe te mbuloi rreth 300 familje te listave tona per nevojtare…me...