Monthly Archive: June 2013

0

Ç’duhet bërë besimtari kur i lind fëmiju?

Ç’duhet bërë besimtari kur i lind fëmiju? Falenderimi i takon Allahut, Zotit të botërave, paqa dhe mëshira e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin, mbi familjen e tij, mbi shokët e tij...

0

Organizimi i Akikës – 2013

Falenderimi i takon Allahut, paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin, mbi fmialjen e tij të ndershmem shokët e tij fisnik, dhe mbi gjitha ata që e pasuan, e...

0

Veçoritë e muajit Shaban

Veçoritë e muajit Shaban Quhet Shaban pasi që në këtë muaj arabët e kishin traditë të shpërndaheshin për të kërkuar ujë. Githashtu është thënë se njerëzit në këtë muaj kanë dla ënë shpella, disa...

0

Disa qëndrime morale në muajin e Shabanit

Abdullah el-Hamid Ditë kaluan, muaj mbaruan, historia e bëri rrotullimin e saj, na vijnë ditë të bekuara të cilët na përgëzojnë për ardhjen e muajit të ramazanit, por para kësaj pritje në muajin hënor...

0

Rreth Nesh

Synimi ynë… Qëllimi i Sh. Q. Horizonti Plus është që të promovojë dhe afirmojë vlera të mirëfillta islame tek popullata e rajonit tonë dhe më gjërë përmes aktiviteteve të ndryshme fetare, edukative, kulturore, duke...

0

Dispozita e ndërimit të arit me ar

Ndërimi-këmbimi i arit me arë dhe parave Pyetja: Është përhapur kohëve të fundit shitja e arit në këtë mënyrë: Personi posedon me vete lloje të ndryshme të arit, kështu që atë dëshiron ta ndëroj...

0

Dispozita e abortit në muajt e parë?

Dispozita e abortit në muajtë e parë Çfarë dispozite ka abortimi i fëmijës në tre muajt e parë, para se ti vij shpirti? Komisioni i përgjithshëm i dijetarëve të mëdhej ka marë vendim si...

0

Çfare kuptimi ka fjala e Muhamedit s.a.v.s.?

Është pyetur Ibn Uthejmini-Allahu e mëshiroftë: Çfarë kuptimi i fjalës së të Dërguarit të Allahut-paqa dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të:” Besimi tkuret futet në Medine ashtu siç futet gjarpri në strofullën e...