Monthly Archive: October 2013

Bisedë me të zbuluarën

Bisedë me të zbuluarën… 1- E zbuluara thotë: “Unë e dua Allahun dhe kjo më mjafton!” Ne i themi: Allahu ka thënë: “Thuaj: “Nëse e doni Allahun, atëherë ejani pas meje që Allahu t’iu...

Njohja e Zotit – Parimi i parë

Parimi i parë: Njohja e Zotit Kur të të thotë dikush: Kush është Zoti yt? Thuaj: Zoti im është Allahu i Cili përkujdeset për mua dhe për të gjitha krijesat tjera. Vetëm Atë unë...

Urime festën e Kurban Bajramit!

Stafi i Sh.Q.”Horizonti Plus” – Tetovë ua uron Festën e Kurban Bajramit kurse antarëve të saj dhe hoxhës Ejub Selmanit që janë në haxh u dëshiron haxh të pranuar bashkë me xhematin e tij në vendet...

Dita e Kurban Bajramit

Projekti i festës së Kurban Bajramit! Kujdes, shumë kujdes, pasi sezoni i mirësive nuk ka përfunduar. Kjo ditë është dita e dhjetë e Dhul-hixhes. Vlera e veprave të mira vazhdon. Mos e humb kohën...

Arafati – Kjo ditë madhështore

Vlerat e ditës së Arafatit: 1. Në këtë ditë është plotësuar feja. Kjo shpjegohet në disa aspekte: – Muslimanët nuk e kryenin më parë haxhin, derisa ai u bë detyrim dhe kështu u kompletuan...

Vlera e Haxhit dhe e Umres

“Dhe thirr ndër njerëz për haxhin…”(Haxh-xh:27)  Haxhi si ibadet është shumë i rëndësishëm dhe domethënës për besimtarët, sepse ka të bëjë me vendin e shenjtë, Qaben në Mekë, për të cilin Allahu në Kuran...

Vlera e dhjetë ditëve të Dhul Hixhes

Gjëja nga e cila njerëzit ankohen më tepër, është rutina e përditshme. Rutina është vrasëse në vetvete, ajo e bën njeriun t’I bezdisen veprimet e tij. Çdo ditë të njëjtat gjëra, punë, telefonata, shifra,...