A i falet namazi i xhenazes së magjistarit?

01 - Pyetje-pergjigjeA i falet namazi i xhenazes së magjistarit

Pyetësi:
Çka është dispozita e faljes së namazit  të xhenazes së magjistarit, dhe a lejohet që të varroset te varrezat e muslimanëve pasi që të vritet?

Përgjigje:
Nëse vritet, nuk i falet namazi dhe nuk varroset te varrezat e muslimanëve,  por varroset te varrezat e mosbesimtarëve, nuk lejohet që të varroset të varrezat e muslimanëve, nuk i falet xhenazja, nuk i pastrohet trupi dhe nuk qefinoset. E lusim Allahut të na i falë gabimet.

Shejh AbdulAziz bin Baz –Allahu e mëshiroftë!-
Përktheu dhe përshtati nga arabishtja:
Mujdin Xh. Xhaferi
30/03/2013

You may also like...