Author: fjalaebu

Meshira nga shenjat e ihsanit

Meshira nga shenjat e ihsanit… A keni degjuar për Muhamed Ali Rishwan?! Rishwan njihet si legjenda egjiptianase dhe krenaria e arabëve por ishte edhe tema më në zë e botës një herë e një...

Edukata e tubimeve!

1. Dhënia e selamit(të pranishmëve) para se të ulesh në tubim. 2. Ulu aty ku tvjen rendi me u ul (psh; vonohesh në tubim dhe dëshiron të ulesh në fillim-në rendin e parë). 3....

Mirësia që nuk harohet…

Miresia qe nuk harohet…   Një punëtor i një fabrike e cila kujdeset për ngrirjen dhe ruajtjen e peshqve. Një ditë prej ditëve të tij të punës përpara se të përfundonte orarin futet në...

Sofra e Ramazanit – Tetove

Sofra e Ramazanit vazhdon me misionin e saj… Edhe këtë vit si vitet e kaluara  (3 vite nen Sh.Q. Horizonti Plus) kete vit nen obrellen e shoqates humanitare “Agimi i Bamiresise” vazhdon per 5 – in...

A janë xhinët shpirtra apo trupa?

Pyetje: “A janë xhinët shpirtra apo trupa?”   Përgjigje: “Me sa duket ata janë të përbërë nga trupa dhe shpirtra. Megjithatë ata kanë mundësinë të shndërrohen. Ata kanë mundësin të depërtojnë nëpër vrima. Profeti...

Bereqeti i sadakasë

Bereqeti i sadakase… Ai ishte i ri dhe i sapo diplomuar për ekonomi dhe biznes, në një universitet shumë të famshëm . Pas diplomimit me rezultate të larta, ai kthehet në vendlindje dhe fillon...

Lidhjet Farefisnore

Respektimi i lidhjes farefisnore arrihet me veprimin e mirësisë ndaj tyre, edhe atë me çka mundet njeriu.   Imam Kurtubiu ,Allahu e mëshiroftë, thotë: “Obligohet respektimi i lidhjes farefisnore me dashuri, me këshilla mes...