Author: fjalaebu

MOS U DORËZO !!

MOS U DORËZO!!   Ka mundësi të biesh në gjynah pas gjynahut.   Pendohesh .. prapë biesh në gjynah .. pastaj pendohesh dhe prapë biesh në gjynah.   Derisa, mendon se më s’ka kthim....

RESPEKTIMI I PRINDËRVE

RESPEKTIMI I PRINDËRVE Falënderimet dhe Lavdërimet i takojnë vetëm Allahut të Madhëruar, ndërsa salavatet dhe selamet qofshin mbi të dërguarin e Allahut, mbi familjën e tij, shokët e tij, dhe mbi të gjithë ata...

Shpirti pozitiv – revolucioner.

Proverbe Kineze: Tregohet se një perandor Kinez kishte vendosur një guri të madh (shkëmb) në rrugën kryesore, ajo njerëzve ua bllokoi rrugën plotësisht, dhe aty vendosi një roje që të vëzhgojë sjelljet e njerëzve,...

Hoxhë Enall Jakupi doktor i shkencave islame

Hoxhë Enall Jakupi doktor i shkencave islame Hoxhë Enall Jakupi nga Gostivari sot ka mbrojtur temën e doktoratës në Universitetin Islamik të Medinës. Tema e doktoratës ishte: “Bazat e Kulturës Islame dhe ndikimi i...

MIELL PER NEVOJTARET

Projekti ‘’Miell për nevojtarët’’ Pas një përvoje disa vjeçare me nevojtarët e tetovës dhe rrethineës (i disponojmë në listat tona) në veçanti  gjatë muajit të ramazanit dhe kurban bajramit e kemi vënë re se...

TË DUA… NUK ËSHTË VETËM FJALË

TË DUA… NUK ËSHTË VETËM FJALË Thotë Allahu në Kur’an: Ne nuk kemi lënë në Libër pas dore asgjë.[1] Është vërtetuar se Pejgamberi (sala Allahu alejhi ue sel-lem) thotë: Jam begatuar me dashuri ndaj...

PROJEKTI “MIELL PER NEVOJTARET”

Projekti i radhes – Buke per nevojtaret… (Me nga 600 den ne muaj nga paga yte…) Projekti “Miell per nevojtaret” ka per qellim qe te mbuloi rreth 300 familje te listave tona per nevojtare…me...

ME DR SHEFQETIN

ME DR SHEFQETIN U hamenda për një çast ta quaj doktor apo Shefqet. Duke qenë se fjalët e mia janë kundër euforisë dhe veprimeve euforike nuk e quajta thjesht doktor. Shefqetin e njoh prej...

E XHUMA SOT …

1. Gjatë ligjërimit të imamit në Hytbe nuk lejohet të flitet aspak. Ky veprim është i ndaluar fetarisht. Ndërsa folësi e humbet shpërblimin e xhumasë. Madje edhe ai që i thotë atij: “Hesht!” edhe...

PSE LEXOJME?!

Muslimani lexon për shkak se : – Dëshiron që të merr shpërblimin e leximit, sikurse e merr me leximin e Kuranit. – Lexon që ta mëson fenë e tij dhe ta kupton hollësisht. –...