Category: Pyetje dhe Përgjigje

A janë xhinët shpirtra apo trupa?

Pyetje: “A janë xhinët shpirtra apo trupa?”   Përgjigje: “Me sa duket ata janë të përbërë nga trupa dhe shpirtra. Megjithatë ata kanë mundësinë të shndërrohen. Ata kanë mundësin të depërtojnë nëpër vrima. Profeti...

E XHUMA SOT …

1. Gjatë ligjërimit të imamit në Hytbe nuk lejohet të flitet aspak. Ky veprim është i ndaluar fetarisht. Ndërsa folësi e humbet shpërblimin e xhumasë. Madje edhe ai që i thotë atij: “Hesht!” edhe...

Nëse nuk arihet agjërimi i gjashtë ditëve të Shevalit a ka besimtari ndonjë mëkat, apo nuk arin ti agjëroj si pasojë e ndonjë arsyeje?

Pyetje: Nëse nuk arihet agjërimi i gjashtë ditëve të Shevalit a ka besimtari ndonjë mëkat, apo nuk arin ti agjëroj si pasojë e ndonjë arsyeje? Përgjigje: Gjithashtu ka nga njerëzit të cilët fillojnë me agjërimin...