Category: Pyetje dhe Përgjigje

Itikafi, vendi dhe koha e tij

Pyetje: Çka është dispozita e Itikafit për burrin dhe gruan, a kushtëzohet agjërimi, me çka të merret personi që hyn në Itikaf dhe kur fillon dhe kur mbaron koha e Itikafit? Përgjigje: Itikafi është...

A e prish vjellja agjërimin?

Vjellja gjatë agjërimit Pyetje: Nëse gjatë agjërimit kaplon vjellja, a e prish agjërimin dhe a duhet të që përsëritet agjërimi i kësaj dite (kaza)? Përgjigje: Nëse vjellja është pa qëllim, atëherë agjërimi nuk prishet (pa marrë...

0

Dispozita e ndërimit të arit me ar

Ndërimi-këmbimi i arit me arë dhe parave Pyetja: Është përhapur kohëve të fundit shitja e arit në këtë mënyrë: Personi posedon me vete lloje të ndryshme të arit, kështu që atë dëshiron ta ndëroj...

0

Dispozita e abortit në muajt e parë?

Dispozita e abortit në muajtë e parë Çfarë dispozite ka abortimi i fëmijës në tre muajt e parë, para se ti vij shpirti? Komisioni i përgjithshëm i dijetarëve të mëdhej ka marë vendim si...