Category: Uncategorized

Gjenocidi Asadian ndaj sirianëve

Çfarë e trimëroi tiranin Beshar Asad që të zgjeroi përdorimin e armëve kimike kundër popullit të tij që rezultoi, për vetëm disa minuta, me mbi 1300 të vrarë në mëngjesin e së mërkurës, në...

Prononcim lidhur me ndodhitë në Egjpit

Dr. Nasir el-Omer I falënderuar është Allahu i cili padrejtësinë ia ndaloi Vetes dhe e ndaloi atë mes njerëzve, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Allahut, sal-lallahu alejhi ue selem,...

Shkëlqimi i sinqeritetit – 1

Shkëlqimi i sinqeritetit Kuptimi i sinqeritetit:  Sinqeriteti në morfologjinë arabe rrjedh nga: fjala “Halesa, jehlesu, hulusen” që e ka kuptimin e çiltërsisë larg nga diçka e përzier, po ashtu thuhet e ka pastruar nga...

Nëna…

Nëna… Nëna ime më jepte hisen e saj të ushqimit kur e hidhte orizin nga pjata e saj në pjatën time. Ajo thoshte: O biri im, merre orizin se unë s’jam e uritur. Biri...

Pozita e sunetit në islam

Dr. Salih el-Feuzan Pozita e sunetit të profetit (paqa dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të) në islam Ky libërth i shkurtër i shkruar nga shejhu i nderuar Dr. Salih el-Feuzan-Allahu e ruajtë, është...

Tre parimet bazë (libri shkurtimisht)

Tre parimet bazë! Dije – Allahu të mëshiroftë – se e kemi obligim që t’i mësojmë katër çështje: E para: Dituria, e cila është: Njohja e Allahut, njohja e pejgamberit të tij dhe njohja...

Çfarë pas Ramazanit?

(Vlera e agjërimit të gjashtë ditëve të muajit Shevalit)  I Falënderimi i takon Allahut, Zotit të botrave, kurse paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin, mbi familjen e tij,...

Adhurimi duhet të vazhdoj edhe pas Ramazanit

I I falënderuar është Allahu, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të dërguarin, Muhammedin, sal-lallahu alejhi ue selem, mbi familjen dhe mbi gjithë shokët e tij. Gjatë muajit të Ramazanit isha më afër...

Urime festë e Fitër Bajramit

Es-selamu alejkum ve rahmetullahu ve berekatuhu Sh.Q. Horizonti Plus – Tetovë gjithë besimtarëve musliman ua uron festën e Fitër Bajramit duke e lutur Allahut që medreseja nga kemi dalur, pra ajo e Ramazanit, të...

Agjërimi vullnetarë (VI)

16 – Agjërimi vullnetarë : I Dërguari i Allahut-paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të, ka bërë nxitje për agjërimin e këtyre ditëve si në vijim : 1. Agjërimi i gjashtë ditëve të...