Çfarë shkruan Muhamed Salih Munexhid per sulmet në Haleb!

Çfarë shkruan Muhamed Salih Munexhid per sulmet në Halebaleppo-syria

 

 

1 – Ajo qe verehet ne shume lajme permendet renia e teresishme e Halebit. Por e verteta eshte se kjo lufte eshte vetem ne nje pjese te qytetit dhe renia e teresishme nuk ka ndodhur.

2 – Verejme se disa njerez perhapin dhe postojne foto trishtuese te muslimaneve apo femijeve atje. Kjo ndikon ne thyerjen dhe humbjen e shpreses gjë e cila e ndihmon armikun por edhe mund te jete pjese e planit te vet armikut.

3 – Verejm te qara dhe ankesa te shumta nga njerezit ne kohe kur keto mjerime duhet ti zevendesojme me dua dhe mbeshtetje tek Allahu, me fjalen “Ina lilahi ue inna ilejhi raxhiun” apo fjalen “Hasbunallahu ue nimel vekil”.

4 – Shohim se si armiku ka arritur qe te nxit disa musliman qe ne vend se te merren me armikun ata te merren me dijetarët e Islamit, duke i ofenduar dijetarët ne vend se te merren me armikun direkt.

5 – Keto (foto, lajme, mallkime, akuza…) jane shkak qe po ua marrin kohen shume njerezve duke harruar te flasin apo mendojne per vleren e shehidit, vleren e plages ne rruge te Zotit etj,etj, dhe se asgje nuk shkon kot.

6 – Nuk duhet harruar se fitorja me e madhe eshte te bije vdekja duke qene në teuhid dhe duke vdekur per teuhid. Mos te harrojme ndodhine e te vrareve te hendekut (historia e djaloshit dhe mbretit zullumqar e permendur ne Kuran ne suren Buruxh).

7 – Verejme qartë se si armiqte e islamit dhe muslimaneve permes lapsave dhe shkrimeve te tyre duan te fusin perçarje mes muslimanve duke i akuzuar ata se jane shkak per shkaterrimet ne Siri. Kjo ne vend se te perhapet shpirti i riorganizimit dhe permiresimit, ngritjes se ambicieve….

8 – Ajo qe ndodh ne Haleb le te krahasohet me humbjen e betejes se Uhudit e permendur ne suren Ali Imran. Prej ndihmes me te madhe te muslimaneve eshte udhezimi dhe drejtimi i tyre kah hajri (jo ankimi i plagve te tyre)…

9 – Ne jemi te bindur se Allahu do e beje Islamin fitimtar ne Sham dhe ne toke pergjithesisht. Kane shkuar ata qe luftuan Islamin ne keto toka si Timorlenku, Xhingiz khani, Holako, udhëheqësit e kryqezata, Karamitët, Safevijtë kurse ka mbetur Islami.

 

Nga: Hoxhë Lulzim Susuri

You may also like...