Dua të na e përkufizoni mjekrrën sipas sheriatit ?

Mjekra-1Definicioni i mjekrrës në kuptimin gjuhsorë dhe atë sheriatik

 

Pyetja: Eselamu alejkum : Dua të na e përkufizoni mjekrrën sipas sheriatit ?

Përgjigjja: Falenderimi i takon Allahut, paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi të Dëguarin e tij mbi familjen dhe shokët e tij. Më pas:

Mjekrra tek dijetarët e gjuhës dhe fikhut është: Qimet që dalin në faqe dhe mjekrrën e fytyrës. Ibn Mendhuriu në „Lisanul arab“ thotë: Mjekrra është emër që përmbledh në vete qimet të cilat dalin në faqe dhe mjekër. Ndërsa Muhamed  esefareniu el-hanbeliu në “sherhu mendhumetil-edeb“ thotë: Mjekërr llogariten qimet që dalin në faqe dhe në mjekër.

 

Përshtati: Nexhat Ceka

Marrë nga: www.islamweb.net

Nr. i Fetvasë 16277

You may also like...