Gjenocidi Asadian ndaj sirianëve

Siri-27Çfarë e trimëroi tiranin Beshar Asad që të zgjeroi përdorimin e armëve kimike kundër popullit të tij që rezultoi, për vetëm disa minuta, me mbi 1300 të vrarë në mëngjesin e së mërkurës, në qytetet Guta lindore dhe perëndimore?

Realisht një pyetje e tillë është naive e cila ndoshta aludon në mendjelehtësi. Pyetja logjike duhet të rrotullohet për njëqind e tetëdhjetë shkallë dhe ajo është: çfarë e pengon Neronin gjakatar të Shamit që të vazhdon krimet e tij duke e rritur egërsinë e tyre në lloj dhe në sasi?

A nuk komplotoi bashkësia ndërkombëtare bashkë me tagutin atëherë kur lejoi që aeroplanët e këtij të marrë të ushtrojnë dhunë me bombardime, që me raketime që rrënonin shtëpitë mbi kokët e banorëve të tyre dhe kur me artilerinë e tij shpërnguli miliona nga vendbanimet e tyre?!

Pse, ndoshta edhe për një çast të vetëm, të ndien frikë ky tiran kur para këtij rasti përdori armë kimike njëmbëdhjetë herë? Kombet e bashkuara e luanin lojën e ultë haptazi para opinionit të gjerë duke e vonuar inspektimin plotë dymbëdhjetë muaj?! Pas kësaj marrëzie dhe paturpësie, institucioni ndërkombëtarë i cili i shkeli parimet dhe konventat e veta formoi një komision karikaturesk i cili do të inspekton tre rajone që i caktoi tirani. Dy palët mizore u pajtuan që të mos publikohet pala përgjegjëse për përdorimin e armëve për shkatërrim masiv. Me fjalë tjera vrasësi vendos kushte ndërsa gjyqësia i përgjigjet diktimeve të tij. Roli i tyre i shëmtuar është të verifikojnë krimin duke mos përmendur asnjë informatë për identitetin e kriminelit. Po të mos ishte kjo e ashtuquajtur “bashkësi ndërkombëtare” e mbushur me urrejtje ndaj Ummetit Islam nuk do ta bënte këtë shfaqje të lirë. Cila është nevoja të vërtetohet përdorimi i armëve kimike kur vetë sistemi nusajrian e pohon atë dhe ushtria e lirë siriane e ka konfirmuar atë disa herë?!

Nuk i kemi humbur mendtë e as që e kemi fshirë kujtesën që ti injorojmë faktet që janë në dorë të Uashingtonit, Londrës, Parisit madje edhe në dorën e rusëve që e luajnë rolin e fytyrës së shëmtuar të perëndimit dyfytyrësh. Kjo “bashkësi ndërkombëtare” në mbrëmjen e masakrës kimike mbajti “mbledhje urgjente” që

përfundoi me vendim që komisioni i palaçove të zgjeron hetimet e tij duke e hulumtuar edhe krimin e fundit që rezultoi me 1300 viktima njerëzore të pafajshme.

Do të ishte më mirë që botë të merr qëndrim të paanshëm ndaj krimit nusajrian dhe mexhusij të kohës i cili më shumë se dy vjet e gjashtë muaj zgjat në Siri. Edhe pse qëndrimi anësh në këso situata është krim sipas gjithë kritereve, ata nuk u mjaftuan me kaq por e ndihmuan krimin duke e penguar armatimin e popullit sirian i cili e ushtron të drejtën e tij legjitime, të mbrojë jetën e tij.

Do të gabojmë nëse presim nga një botë e cila shekuj me radhë ka ushtruar urrejtje ndaj neve të rreshtohet me popullin sirian në sprovën e tij. Ku janë ata me të cilat na bashkon feja, gjaku, gjuha, historia dhe pozita gjeografike?! Shumica e arabëve i kanë vendosur gishtërinjtë në veshët e tyre dhe janë mbuluar me rrobat e tyre, sikur nuk i intereson as pak e as shumë. Përkundrazi disa iu bashkëngjitën komplotit duke e ndihmuar me armë dhe të holla sistemin e Besharit, duke i nxitur kriminelët të ushtrojnë gjenocid mbi popullin trim të Sirisë.

Vetëm pak qeveri arabe i kundërshtuan krimet e nusajrive dhe safevive kundër sirianëve të paarmatosur. Aksionet e tyre i e tejkaluan përkrahjen morale, ndihmën humanitare dhe disa procedura diplomatike që nuk vlejnë kundër kriminelit profesionist. Atë nuk e mërzisin këto dënime formale. Ende nuk ka armatosje serioze të ushtrisë së lirë e cila me gjitha formacionet e saja ende lufton vetëm me armë personale ose me atë që e kanë zënë si pre të luftës nga bandat e Asadit. Gjithashtu nuk bëhet presion i vërtetë mbi shtetet perëndimore që janë përzier në gjenocidin asadian. Presionet e ushtruar nga bota islame kundërmojnë me dyfytyrësi dhe dekor…

Edhe në OKB-e është e mundshme që të votohet deklaratë nga asambleja e përgjithshme si alternativë për paaftësinë e Këshillit të sigurisë. Kështu do të legjitimohet armatosja e kryengritësve, por një gjë e tillë nuk është bë.

I Madhëruar është Allahu i cili i inspiroi sirianët që nga fillimi i rebelimit kundër këtij sistemi gjakpirës, prej më shumë se gjysmë shekulli, të brohorisin parullën NUK KEMI ASKËND TJETËR PËRVEÇ TEJE O ALLAH.

Do ti merr në përgjegjësi Allahu individualisht dhe në mënyrë kolektive gjithë ata që i tradhtuan vëllezërit e tyre në Siri.

Imam Ahmedi dhe imam Tirmidhiu e shënojnë hadithin e Ebu Derdasë në të cilin i Dërguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ue selem, thotë: “Kush i del në mbrojtje nderit të vëllait të tij Allahu do ta mbron fytyrën e tij nga zjarri i xhehenemit, Ditën e gjykimit.”

Buhariu dhe Muslimi i shënojnë këto dy hadithe:

“Muslimani është vëlla i myslimanit nuk i bën padrejtësi, nuk e tradhton dhe nuk e nënçmon”

“Muslimani është vëlla i myslimanit, nuk i bën padrejtësi atij dhe nuk e dorëzon (tradhton).”

Editoriali i portalit: www.almoslim.net

Përktheu: Talha Kurtishi

Marrë nga albislam.com

You may also like...