Izraeli në shifra – Krimet kundër fëmijëve palestinezë

2Lajme që për hir të së vërtetës duhen publikuar !

Izraeli në shifra – Krimet kundër fëmijëve palestinezë


Më shumë se 1500 fëmijë palestinezë të vrarë, gjashtë mijë te plagosur dhe më shumë se dhjetë mijë të arrestuar nga ushtria izraelite në 14 vitet e fundit . Këto janë shifrat e frikshme të paraqitura në një dokument zyrtar nga Ministri i Çështjeve Sociale të Autoritetit Palestinez, Kamal al- Sharafi. Deri më sot – thotë ministri – të paktën 230 fëmijë palestinezë mbahen në burgjet izraelite . ” Mbrojtja dhe mbështetja e fëmijëve duhet të jetë përgjegjësi kombëtare, ” tha al – Sharafi, duke i bërë thirrje Autoritetit Palestinez për të ratifikuar një ligj për mbrojtjen e të miturve .
Një raport i turpshëm i publikuar në Izrael nga Komiteti Publik kundër Torturës, konfirmon se fëmijët palestinezë i nënshtrohen torturave të llojeve të ndryshme : “public caging” , kërcënimeve , akteve të dhunës seksuale dhe gjykimet ushtarake pa një proces të rregullt. Në praktikën e “public caging”, fëmijët e burgosur transferohen nga qelitë e tyre në kafaze që vendosen jashtë burgut dhe mbeten aty jashtë për një kohë të gjatë .
Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët tha në një raport në vitin 2013 se 700 fëmijë palestinezë në mes moshës 12 dhe 17 vjeç, u arrestuan vitin e kaluar nga ushtria izraelite dhe oficerët e sigurisë në Cisjordani . UNICEF përcakton përdorimin e këtyre praktikave mizore , çnjerëzore dhe poshtëruese si shkelje të rëndë të Konventës mbi të Drejtat e Fëmijës dhe Konventës kundër Torturës .


Marre nga hoxhe Zekerija Rushani

You may also like...