Kur është koha e imsakut në vendet si u yni ku vera dhe dimri zgjasin nga 6 muaj?

Pyetje-pergjigjePyetje: Kur është koha e imsakut në vendet si u yni ku vera dhe dimri zgjasin nga 6 muaj?

Përgjigje: Në shtetet ku nuk perëndon dielli një kohë gjatë ku ndonjëherë arin në interval kohor 6 muaj sidomos gjatë verës, ose ku nuk lind dielli . Një kohë të gjatë sidomos gjatë dimrit, këta shtete e caktojnë namazin dhe agjëerimin e tyre me shtetin më të afërm të tyre me shtetin ku lind dielli dhe përëndon brenda 24 orëve. Nuk prish punë edhe poqese ka dallime në orë.
Muslimanët e këtyre vendeve ku oret e ditëve janë të gjata dhe ata nuk kanë mundësi ta plotësojnë agjërimin e tyre si shkaku I rëndesës së tepërt, sëmundjes ose dëmtimit të sigurt, këtyre personave ju lejohet të hanë dhe të pin shumë pak por formalisht, derisa të mos dëmtohen apo shkatërohen, si dhe në pjesën tjetër të ditës obligohen ti largohen ushqimit veç kësaj këta ditë I bëjnë kaza, I agjërojnë në çfarë do kohe gjatë vitit kur ata kanë mundësi.

Përgjigjet: Muhamed Salih el-Uthejmin
Përktheu: Nexhat Ceka

You may also like...