Kurbanat 2015…

20Edhe këtë vit si 5 vite me radhë sh.q. Horizonti Plus – Tetovë, pasi bëri mbledhjen dhe prerjen e kurbanave , ditën e diel ajo bëri shpërndarjen e tyre madhe kësaj radhe me një trefishim të numrit të tyre nga viti i kaluar.
Pra këtë vit u bënë më shumë se 800 pako mishrash nga mbi 220 kafshë të prera, dhe ato u ndajtën në këto destinacione:
1.140 pako – fsh. Shipkovicë
2. 40 pako – fsh. Recice e vogël
3. 40 pako – fsh. Poroj
Pra premtimi se pjesa dërmuese do të shpërndahen në vendet e prekura nga vërshimet u realizua sa kishte nevojë.
4. 120 pako – Kumanovë – Lagjja e trimave dhe fsh. e komunës së Likovës
5. 60 pako – fsh. Zhelinë dhe rethina e saj (fsh. Cerovë, Grupcin, Rogle, Novosellë etj)
6. 30 pako – Carshia e Eper në Tetovë
7. 20 pako – fsh. Ciflik – Recice e madhe
8. 30 pako – fsh. Trebosh
9. 40 pako – fsh. Brodec
10. 10 pako – fsh. Kallnik
11. 10 pako – fsh. Sedllarcë
12. 20 pako – fsh. Pallaticë
13. 40 pako – fsh. Veshalle
14. 30 pako – Nevojtarët e sh.q. Horizonti Plus
15. 30 pako – Jetimat dhe të varfërit e lagjës së Gjimnazit (lokacioni i sh.q. Horizonti Plus)
Gjithsej 820 pako të shpërndara…
Një falenderim të veçantë këshillave të shumë xhamive dhe bashkësive lokale për listat e dhëna që na ndihmuan për shpërndarje të saktë dhe të kordinuar atyre që më së shumti kishin nevojë.

Falenderim special…
Xhamiat e mërgimit ato to Austrisë (në veçanti ajo e Linz-it), të Gjermanisë dhe të Zvicrës dhe xhematit të tyre i falenderojmë nga zemra për nga kontributi dhe besimi që na përzgjodhën si destinacion i besuar për ta dërguar amanetin e kurbanave të tyre, duke e lutur Allahun që ti shpërblej tu jap bereqet në punën e tyre dhe ti bëj ata çdo vit e më të frytshëm më kontributin e tyre për vendlindjen e tyre.

Me respekt kordinatori i sektorit humanitarë: Mujdin Emurli.

Njëherësh edhe nisma ku u bë edhe promovimi i hapjes së shoqatës humanitare “Agimi i bamirësisë” si shoqatë motër e sh.q. Horizonti Plus – Tetovë.

You may also like...