Fjala e Bukur Blog

MIELL PER NEVOJTARET

Projekti ‘’Miell për nevojtarët’’ Pas një përvoje disa vjeçare me nevojtarët e tetovës dhe rrethineës (i disponojmë në listat tona) në veçanti  gjatë muajit të ramazanit dhe kurban bajramit e kemi vënë re se...

TË DUA… NUK ËSHTË VETËM FJALË

TË DUA… NUK ËSHTË VETËM FJALË Thotë Allahu në Kur’an: Ne nuk kemi lënë në Libër pas dore asgjë.[1] Është vërtetuar se Pejgamberi (sala Allahu alejhi ue sel-lem) thotë: Jam begatuar me dashuri ndaj...

PROJEKTI “MIELL PER NEVOJTARET”

Projekti i radhes – Buke per nevojtaret… (Me nga 600 den ne muaj nga paga yte…) Projekti “Miell per nevojtaret” ka per qellim qe te mbuloi rreth 300 familje te listave tona per nevojtare…me...

ME DR SHEFQETIN

ME DR SHEFQETIN U hamenda për një çast ta quaj doktor apo Shefqet. Duke qenë se fjalët e mia janë kundër euforisë dhe veprimeve euforike nuk e quajta thjesht doktor. Shefqetin e njoh prej...

E XHUMA SOT …

1. Gjatë ligjërimit të imamit në Hytbe nuk lejohet të flitet aspak. Ky veprim është i ndaluar fetarisht. Ndërsa folësi e humbet shpërblimin e xhumasë. Madje edhe ai që i thotë atij: “Hesht!” edhe...

PSE LEXOJME?!

Muslimani lexon për shkak se : – Dëshiron që të merr shpërblimin e leximit, sikurse e merr me leximin e Kuranit. – Lexon që ta mëson fenë e tij dhe ta kupton hollësisht. –...

Zemra e pastër

Zemra e paster – Ibn Kajjimi  Imam Ibn Kajjimi në Librin e tij “Ed-Da ue ed-Deua” thotë: Mos mendoni se – Fjala e Allahut të Lartësuar: “Me të vërtetë të devotshmit janë në Mirsi...

Nuk mjafton !

Nuk mjafton!! Nuk mjafton vetëm që ti shkruajmë idetë dhe nuk mjafton vetëm që të mahnitemi me to, sepse gjendja në tokë nuk ndryshohet pa punë dhe pa sakrificë, të pasurisë dhe mundit dhe...

Muaji Muharrem…

Muaji Muharrem ? Muajin Muharrem i dërguari i Allahut salallahu alejhi ue selem e quajti *Muaji i Allahut*, dhe kjo tregon për vlerën dhe pozitën e madhe që ka ky muaj. ?Muaji Muharrem është...