Projekti i menzes studentore – Tetove…

Projekti i menzes studentore – Tetove…

Pse menze ne Tetove? Kur behet kjo pyetje cdohere mu dhe atyre qe kane studiuar larg vendlindjes u kujtohet studimet dhe veshtiresite gjate tyre…pikerisht pasi qe kjo eshte tradite boterore e dijm se edhe ne zbatimin e saj do te kishim mundesi ta bejm, e atehere kur do mund te behet nese nuk perpiqemi sot qe ajo ngadale te rritet nese duhet edhe me dekada te tera dhe prej ketij projekti te burojne edhe shume projekte tjera bamirese per studentet e kur ne te njejten kohe arsyet e dijme se jane shume edhe ate…

  • Duke u mbështetur në përvojën 5 – vjeçare me sofrën e ramazanit, ku shoqata jonë gjatë çdo nate të Ramazanit shpërndante deri në 150 iftare çdo natë (kemi filluar me 50 iftare ne vitin e parë) dhe në veçanti vitin e fundit për shkak se Ramazani ishte ne muajin Maj kur akoma studentet ishin në mësim, ne pjesen dërmuese të iftareve ua shpërndanim studentëve nëpër konvikte kurse ata të banesave vinin e mernin në lokacionin tonë…
  • Në këtë përvojë u bindëm se në Tetovë – qytetin e 2 fakulteteve ka shumë studentë dhe studente praktikuese të fesë, të cilët janë nevojtarë nga shume rrethe dhe fshatra ku në asnjë nga konviktet prezente nuk ka menzë për studentët e tyre, a në veçanti ajo është e nevojshme kur bëhet fjalë për ti grumbulluar gjithë studentët e shumë konvikteve që janë nevojtarë për tua siguruar ushqimin edhe atë për disa arsye:
  • – të kursejnë kohën e tyre (pregatitje të ushqimit dhe në larjen e enëve)
  • – të kursehen financiarisht
  • Tetova ka nevojë që klasa që do ta udhëheq nesër institucionilisht këtë popull si shumë qytete botërore në botën islame tua shtrij dorën dhe tua bëj këtë të mirë të ketë menzë për intelektualët e saj të ardhshëm…
  • Ka thënë Allahu në Kuran: “Bashkëpunoni në të mira dhe devotshmëri e jo në të këqija dhe armiqësi…” (Maide:2)

O Zot na jep sinqeritet , bereqet dhe na ndihmo ashtu sic din Ti ti ndihmosh roberit e tu te cilet nuk duan vetem se tu bejn mire njerezve ne vecanti kur behet fjale per nje klase njrezish nevojtare dhe qe kane perspektive.

You may also like...