Shejh Albani dhe shfrytëzimi i kohës

AlbaniThotë shejh Albani – Allahu e mëshiroftë-:

Bleva një biciklete dhe kur i hypa banorët e Damaskut për herë të parë më shikonin në një pamje si kjo, një shejh me çallme që hypën në biçikletë, prandaj u habiten nga kjo që panë.

Dhe ishte një revistë me titull “Për të qeshur & për të qarë” të cilën e botonte një i krishterë, e cila e përmendi këtë pamje mes humorit dhe barcaletave.

Por unë nuk doja tja dija për këto gjërat e vogla, e gjitha ajo që më interesonte ishte vetëm koha.

(Imam Albani… ‘Mesime, qendrime, dhe dobi.’ Faqja 111.
‘Flete te bardha nga jeta e Imam Muhammed Nasiruddin el Albanij’
-Allahu I Lartesuar e meshirofte-’ faqja 30)

Përktheu dhe përshtati: Driton Xhezairi

 

You may also like...